Félezren emelték fel a hangjukat a Toldiért

Print Friendly, PDF & Email

2011.04.18 – Sonline – Márkus Kata

Toldi, Kaposvár, Toldi iskola, Szita Károly, szülői fórum, megszűnik a Tolid, Munkácsysok lesznek a Toldisok

A Polgári Szabadság Platform hétfőn kezdeményezte, hogy a kaposvári közgyűlés oktatási bizottsága kedd reggeli ülésének napirendjéről vegye le a kaposvári Toldi iskola átszervezéséről szóló előterjesztést.

– A bizottsági ülés meghívójában ugyan szerepel az erről szóló napirendi pont Előterjesztés a Toldi Lakótelepi Általános Iskola és Gimnázium működésének átszervezéséről címmel – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Pintér Lóránd, a PSZP elnöke –, ám az előterjesztés tartalma hétfőn késő délelőtt még nem volt hozzáférhető. Csupán azt lehet tehát tudni, hogy téma lesz a Toldi átalakítása, ám még a bizottsági tagok számára sem volt elérhető a hivatalos előterjesztés. Miként lehet tehát véleményezni egy ilyen súlyos döntésről szóló napirendet, ha még a bizottsági ülés előtt fél nappal sem ismert annak tartalma? 

 – Ilyen körülmények közt nem hozható felelősségteljes, megalapozott döntés. Azt sejtjük tehát, hogy a kaposvári oktatási rendszer átalakítása – amire egyébként valóban szükség van – nem egy előre, jól tervezett koncepció mentén történik, hanem valamiféle átláthatatlan háttéralkuk alapján szerveződik – hangoztatta Pintér Lóránd.

Több mint félezer szülő, diák és pedagógus vett részt a szülői fórumon a Toldi iskolában. A zsúfolásig megtelt aulában a szülői szervezet 30 pontból álló véleményezést adott közre a Toldi átszervezésének a tervezetéről.

30 pontban véleményezett a szülői szervezet 30 pontban véleményezett a szülői szervezet

A fórumon résztvevő Szita Károly polgármester a 30 pont meghallgatása után a szülők, pedagógusok véleményét kérte, hogy megismerhesse félelmeiket, annak okait. Az ott lévők az egyik legfontosabb kérdésként említették: milyen lehetőséget tud kínálni polgármester úr azoknak a szülőknek, akik zenei, dráma pedagógiai tagozatos iskolába szeretnék íratni gyerekeiket, ha a Toldi már nem működik. Pécsre vagy még messzebbre kell elvinni gyermeiket?

Megosztom a Facebook-on:

    Vélemény, hozzászólás?