Kedden demonstráció és frakciódöntés lesz

Print Friendly, PDF & Email

2012.05.25. – BAON

Tegnap, a tervezettnél egy nappal később ülésezett az oktatási bizottság és az eredetinél egy nappal korábban, már szerdán megtartja soros ülését a képviselő-testület.

Ennek napirendjén szerepel a közoktatási rendszer átszervezéséről szóló, jegyzői előterjesztésében készülő anyag. A szakbizottság nem támogatta a felsővárosi iskola megszüntetésének tervét és a művészetoktatási intézmény átköltöztetését a Flórián utcai épületbe.

– Rengeteg határozati javaslat szerepel az előterjesztésben, részletekről nem tudok beszélni, mert csak a hétvégén lesz idő átnézni a szakértői, minisztériumi és kormányhivatali anyagokat. Frakciónk keddi ülésén dönt a közösen képviselendő álláspontról – nyilatkozta lapunknak dr. Bálint Tünde, a Fidesz képviselő-csoportjának vezetője tegnap délelőtt.

Ezt a döntést szeretnék befolyásolni újabb akciójukkal a felsővárosi iskoláért eddig is aktívan fellépő szülők, akik szerint minden bajai polgár és gyermek számára elfogadható közoktatási rendszert kellene kialakítani. Úgy vélik, az átszervezéshez szükséges megfelelő tájékozódás és előkészítés nem történt meg, ezért kedden 17 és 18 óra közt a Szentháromság téren demonstrálnak. Mint arról a keddi virrasztáson többen panaszkodtak: párbeszédet ígértek a döntéshozók, ám érdemi információkat nem osztottak meg az érintettekkel, a gazdasági érveket sem ismerhették meg.

  Merre tovább, Fölvég? Merre tovább, Fölvég?

Megosztom a Facebook-on:

    Vélemény, hozzászólás?