Kedves budapestiek!

Print Friendly, PDF & Email

Már biztosan tudtok arról, hogy június 2-án vasárnap a PDSZ Pedagógus Napot tart az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt. A rendezvény címe:

„Miért hagytuk, hogy így legyen?…”

Gondolom, a cím önmagáért beszél. Másfél éve küzdünk azért, hogy a magyar oktatást – ezen belül a mi sorsunkat – jobb irányba tereljük, mint ami felé most halad. Céljaink elérése érdekében sztrájkolni akartunk, de az elhibázott törvényi szabályozás miatt, ez nem adatott meg nekünk. A sztrájkkal kapcsolatos beadványunk másodszor van a másodfokú Bíróságon. A válaszadási határidő régen lejárt, de választ nem kaptunk. Továbbra is próbálunk tárgyalni a minisztériummal, de az utolsó tárgyalás óta már három hét telt el. Nyilvánvaló, hogy mindez arról szól, hogy legyen már vége a tanévnek, anélkül, hogy a pedagógusok hangot adhatnának véleményüknek. Az utolsó „ csapás” amit ránk mérnek, a Magyar Pedagógus Kar létrehozása, melynek mindannyian tagjai leszünk, akik az állami oktatási rendszerben dolgozunk. A továbbiakban ezzel a szervezettel fog egyeztetni az állam szakmai és érdekvédelmi kérdésekbe. A vezetőjét az álam nevezi majd ki és lesz Etikai Kódex melynek megsértése munkajogi következményekkel is járhat.

Ezért, azt gondoljuk, hogy most van az utolsó pillanat, még nem szavazott a parlament a Magyar Pedagógus Karról, reméljük, hogy a héten már nem is fog. Azt is reméljük, hogy ha elég sokan leszünk vasárnap, talán meghallják a hangunkat és figyelembe veszik a véleményünket.

Hívunk tehát mindenkit – mert az oktatás ügye, mindenki ügye – tanárokat, szülőket, diákokat és nagyszülőket, minden szakszervezetet, szakmai szervezetet, civil hálózatokat, szervezeteket és mozgalmakat, hogy vasárnap közösen demonstráljunk az oktatás jövőjéért, gyerekeink, unokáink jövőjéért. Hogy együtt tegyük fel a kérdést: Miért is hagytuk?  És együtt adjuk meg a választ: Azért, mert naivak vagyunk és megbíztunk azokban, akik azt ígérték, mindent jól fognak csinálni. Tévedtünk. Legalább most mutassuk meg, hogy megbántuk, hogy hagytuk!

Szervezzétek a kollégákat, a szülőket, a diákokat, a szomszédokat és ismerősöket (egyszóval Nyuszika rokonait és üzletfeleit :)).

Találkozunk vasárnap. Gyülekezés 14-15 óra között az Eötvös-szobornál. Indulás 15 órakor a Szalay utcába.

Még jelentkezünk a héten!

Üdvözlettel a PDSZ Budapesti Választmánya nevében:

Komjáthy Anna

Megosztom a Facebook-on:

    Vélemény, hozzászólás?